Blog

Αικατερίνη Λαμπρινοπούλου M.D. Ph.D. Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος σε Νέο Ψυχικό, Γέρακα, Αθήνα, Βόρεια Προάστια
Αικατερίνη Λαμπρινοπούλου M.D. Ph.D. Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος σε Νέο Ψυχικό, Γέρακα, Αθήνα, Βόρεια Προάστια
Αικατερίνη Λαμπρινοπούλου M.D. Ph.D. Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος σε Νέο Ψυχικό, Γέρακα, Αθήνα, Βόρεια Προάστια

Η ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ... ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

5 Μαΐου 2021

Ο ιδρώτας έχει ζωτική σημασία για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, αφού ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος όταν αυτό ζεσταίνεται είτε λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, είτε λόγω έντονης σωματικής δραστηριότητας. Είναι αναγκαία αντίδραση του οργανισμού μας. Για την παραγωγή του είναι υπεύθυνοι οι ιδρωτοποιοί αδένες οι οποίοι όταν αυξάνεται η θερμοκρασία εκκρίνουν τον ιδρώτα, ο οποίος εξατμίζεται με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, ο ιδρώτας είναι ενοχλητικός, μας δημιουργεί ένα δυσάρεστο συναίσθημα και κάποιες φορές μας φέρνει σε δύσκολη θέση στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που ιδρώνουμε περισσότερο…. ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι μήνες είναι πιο ζεστοί….. υπάρχουν φορές που θέλουμε να κάνουμε χειραψία και τα χέρια μας είναι ιδρωμένα και νιώθουμε αμήχανα ή θέλουμε να φορέσουμε μία χρωματιστή μπλούζα ή πουκάμισο και το αποφεύγουμε γιατί ο ιδρώτας στις μασχάλες δεν κρύβεται.

Μπορούμε να αποφύγουμε να νιώθουμε όλη αυτή τη δυσαρέσκεια με μία επίσκεψη στον δερματολόγο μας και να κάνουμε θεραπεία με μπότοξ. Το μπότοξ (βοτουλινική τοξίνη) αδρανοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες και έτσι δεν εκκρίνουν ιδρώτα. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5-6 μήνες και αν θέλετε επαναλαμβάνετε.

Επικοινωνήστε για ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 6913575 - 210 6049190

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΛΙΨΗΣ;

19 Απριλίου 2021

Αυτό που βλέπετε είναι οι ρυτίδες θλίψης ή αλλιώς μαριονέτας. Αυτές οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας της γήρανσης και εμφανίζονται στις γωνίες του στόματος αριστερά κα δεξιά.

Η εξάλειψη τους γίνεται στο δερματολογικό ιατρείο και γίνεται με την εφαρμογή εμφυτεύματος υαλουρονικού οξέως, υδροξυαπατίτη και νημάτων. Με αυτή τη μικρή διόρθωση αλλάζει η έκφραση του προσώπου με αποτέλεσμα να εκπέμπει ξεκούραστο, χαρούμενο και νεανικό πρόσωπο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6049190 - 210 6913575

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ

16 Απριλίου 2021

Για να διατηρήσουμε ένα πρόσωπο νεανικό, βελούδινο και χωρίς ξηρότητα πρέπει να ακολουθήσουμε τους σωστούς κανόνες, γιατί η ενυδάτωση του προσώπου είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες.

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου συμβάλουν εξαιρετικά στη διατήρηση μια άνετης και λαμπερής επιδερμίδας αν κάνουμε χρήση τους καθημερινώς . Πλέον οι ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, περιέχουν φόρμουλες που μπορεί να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές. Η θερμότητα, το κρύο περιβάλλον, η κακή διατροφή και το στρες μπορούν να δημιουργήσουν μια θαμπή και κουρασμένη όψη η οποία όμως μπορεί να αποφευχθεί με την κατάλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ο καθαρισμός και η απολέπιση είναι διαδικασίες που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα αφού έτσι απορροφάται καλύτερα η ενυδατική κρέμα. Η ενυδάτωση του προσώπου είναι πιο αναγκαία σε περιόδους έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και σε περιόδους που κάνει πολύ κρύο ή όταν το δέρμα εκτίθεται σε ξηρό αέρα. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία αυτής και ταυτόχρονα για τη διατήρηση ενός λείου με λιγότερες ρυτίδες, προσώπου. Τα συστατικά που συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος είναι η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη και τα κεραμίδια. Η πιο σωστή στιγμή της μέρας για την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας είναι μετά τον πρωινό καθαρισμό της επιδερμίδας εφόσον με το πλύσιμο το λιπιδαιμικό φιλμ φεύγει και είναι αυτό που εμποδίζει τις ουσίες να απορροφηθούν.

Μπορείτε μπαίνοντας στο παρακάτω site, να ενημερωθείτε για τις δερματολογικές κρέμες, τις οποίες έχει επιμεληθεί εξ’ ολοκλήρου η δερματολόγος Λαμπρινοπούλου Κατερίνα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της επιδερμίδα σας.

Site: www.doctorsorder.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6913575 - 210 6913575

Χρώματα & Ευωδίες από Άνοιξη

14 Απριλίου 2021

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΠΟ

13 Απριλίου 2021

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια θαμπή και μια λαμπερή επιδερμίδα;

Η διαφορά είναι στο ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων. Σε ένα υγιές νεανικό πρόσωπο, τα κύτταρα ανανεώνονται διαρκώς. Τα νέα ανεβαίνουν από τις κατώτερες στιβάδες στην επιφάνεια και τα νεκρά απομακρύνονται. Καθώς, όμως, μεγαλώνουμε, ο ρυθμός αυτός μειώνεται. Τα κερατινοκύτταρα στοιβάζονται στην επιδερμίδα και, κατά συνέπεια, καλύπτουν την ομορφιά. Συγχρόνως, οι φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος διαταράσσονται. Εξαιτίας των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ηλιακής ακτινοβολίας, η επιδερμίδα αφυδατώνεται και γίνεται ξηρή και εύθραυστη. Τα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος εξασθενούν και το αίμα δεν φτάνει σε επαρκείς ποσότητες στο δέρμα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο από τον δερματολόγο, για να αποκτήσετε λαμπερό και ενυδατωμένο πρόσωπο.

Μπορείτε να πληροφορηθείτε για αυτές κλείνοντας ένα ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6913575 - 210 6049190


7 Απριλίου 2021

Με θεραπεία με νήματα (PDO) τα οποία είναι πλήρως απορροφήσιμα.

Με την εφαρμογή των νημάτων δηµιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγµα µέσα στο δέρµα, στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα, έτσι ώστε να υποστηρίξουµε και να ανορθώσουµε τους ιστούς του δέρµατος.

Μπορούμε να προβούμε στην θεραπεία αυτή μετά την ηλικία των 35 ετών. Σε περίπτωση που έχουμε απότομη απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη και το σώμα μας έχει χαλάρωση. Επίσης όταν το δέρμα μας είναι φωτογηρασμένο και σε περιπτώσεις που είναι διάφανο (λεπτό γονιδιακά δέρμα)

Εφαρμόζεται σε οβάλ του προσώπου, τόσο για την τόνωση των ζυγωματικών όσο και για την θεραπεία των ρυτίδων.

Εφαρμόζεται στα μπράτσα για βελτίωση της χαλάρωσης και στη κοιλιακή χώρα για στήριξη και χαλάρωση. Στους γλουτούς για ανόρθωση και σύσφιξη και επίσης στο εσωτερικό των μηρών για σύσφιξη.

Η εφαρμογή με lifting PDO Threads γίνεται γρήγορα (20-30′) και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθηµερινές σας δραστηριότητες.

Μετά τη θεραπεία εξακολουθεί να υπάρχει βελτίωση έως και 3 μήνες.

Με την εφαρμογή των νημάτων ξεκινάει η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο παρατείνει τα εκπληκτικά αποτελέσµατα ως και 16 µήνες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6049190 - 210 6913575

Όλα τα έργα του κυριαρχούνται από τη γυναικεία ομορφιά

5 Απριλίου 2021

της Άπω Ανατολής αφήνοντας επάνω τους τη γοητεία και το άρωμά της.

Δημιουργία του Αμερικάνου καλλιτέχνη από το Hong Kong George Tsui

Καλή σας νύχτα!